Koko XXL

Tuliaiset Suomesta.
Koeviikko täällä Pekingissä loppui juuri, ja täytyy myöntää, etten ole ehkä ikinä ollut näin epävarma lähes tulkoon jokaisesta kokeesta. En osannut yhtään arvioida miten paljon jatkuvat sanakokeet, palautettava essee ja normaalit läksyt vievät aikaa, kun luettavana oli niin paljon asiaa neljään eri kokeeseen. Merkkejä ei tuntunut millään pystyvän painamaan mieleen sellaista määrää ja kielioppi pointit alkoivat kauniisti mennä ristiin mielessä. Noh, aikaa saattoi kulua kiitettävästi myös painimatolla… Matkatoverin tyttöystävän mukana tulleet Suomituliaisherkut katosivat nopsaan parempiin suihin koestressissä....

Mutta, nämä kokeet on nyt takanapäin, ja huomenna meillä on joku luokkaretken tapainen kulttuurivierailu Yuanmingyuanille eli Vanhalle kesäpalatsille. Ihan hirveän innoissani en retkeä odota, koska ilmanlaatu on nyt ollut pari päivää todella huono ja maskinkin kanssa keuhkot ja kurkku tuntuvat pahalta. Eilen ja toissa päivänä PM2.5 lukemat pyörivät reilussa 300 (vertailuksi Helsingin PM2.5 lukema kirjoitushetkellä on 23). 200 taitaa olla se luku jolloin suositellaan ulos menon välttämistä. Tänään tilanne oli jo parempi ja kokeen jälkeen päätettiinkin Luokkakaverin kanssa karata hamppareille ja hiukan hömpöttelemään Sanlintunin suuntaan. Samalla koitin katsoa, josko olisi joku urheilupaita ja urheilurintsikat löytynyt, mutta mitä useamman kaupan kiersimme läpi, sen toivottomammalta tilanne tuntui. Tai vaatteita löytyi kyllä, mutta kaikissa rintsikoissa oli toppaukset ja paidaksi en uskaltanut edes haaveilla ostavani naisten puolelta mitään. 

Yökkistä. 
Tänään ilma oli onneksi vähän parempi. 

Vaatteiden koosta muistuikin mieleeni talvitakin ostosreissu. Tiesin jo ennen tänne tuloa, että tulen olemaan kiinan kokostandardeilla vähintäänkin roteva ja treeneissä viimeistään oletus sai varmistuksen. Muut tytöt tuntuvat painavan muutamia hassuja kiloja ja heidän kanssa treenatessani on hauskaa, joskin tunnen olevani kömpelö norsu posliinikaupassa. En halua satuttaa ketään, ja osa tytöistä selkeästi vähän pelkääkin treeneissä, niin olisi kiva olla niille sitten senkin puolesta sellainen treenikaveri, jonka kanssa uskaltaa kokeilla enemmän kuin poikien. Välillä vain tuntuu todella haastavalta koittaa kevittää omaa painoaan samalla kuin halitsee sitä kuinka kovaa vetää tai työntää. Tulepaahan tämäkin puoli nyt painista koettua, sitten isompien poikien kanssa saa rymytä onneksi vapaammin. 

Silly Goosing around. 
Mutta siis joo se talvitakki. Päästiin kauppaan Luokkakaverin kanssa ja pari takkia kokeiltuani olin jo melko kypsä, sillä leikkaukset takeissa olivat omituisia. Tai ehkäpä mun kroppani on omituinen. Kuitenkin, tuntui että aina on joku paikka väärän pituinen, minkä lisäksi naisten XXL tuntui repeävän hartioista. Luokkakaveri juoksi hakemaan muutamia miesten takkeja ja ensimmäisestä M meni päälle, mutta jälleen tuntui hartioista kireältä, L oli hyvä hartioista mutta ei mennyt lähellekään kiinni. Siinä jo melkein epätoivo alkoi iskeä, olisi sittenkin pitänyt ostaa talvitakki Suomesta mukaan!  XL koko puuttui. Jännitettiin olisiko XXL liian iso, mutta onneksi se oli hyvä! Hiukan on ehkä väljyyttä ranteissa mutta siinäpä onkin ainut huomattava epäsopivuus. 

Hiukan vajaan kuukauden päästä onkin aika suunnata Japaniin viikoksi, ja sitten saapuvatkin loppukokeet ja jo hyvän aikaa odotettu kevätloma! 

Kommentit