Viimeinkin postia!

Viralliset paperit kolahti viimeinkin kuumeisen odottelun jälkeen postiluukusta! Mukana oli Admission letter ja viisuumiin Beidan esitäytetty lomake, sekä ohjeet netissä tehtävään itsearviointiin kiinan tasosta. Paikan päällä on kuulemma vielä lyhyt haastattelu, ja sitten näiden kahden osasen perusteella opiskelija sijoitetaan kielen taitotasolle. Sähköpostilla tuli myös aiemmin tieto, että yliopistojen välisen sopimuksen takia mun ei tarvi tehdä dormirekisteröitymisiä. Ihan kiva kyllä, jotkut vaihtoon lähtijät on joutuneet herämään yöllä hoitamaan dormivarauksiaan....


Vaikka lähtöorientaatiossa sanottiinkin, ettei Kiinasta paljoa ohjeita anneta, oon ollut aika tyytyväinen tähän infon, ja sen yksityiskohtasuuden määrään. Varsinkin liittyen byrokratia juttuihin, mutta varmaan helpottaa kyllä kaikkia mahdollisia osapuolia, kun asiat on selitetty askel askeleelta mahdollisimman selvästi. Kursseista ei oo vielä mitään tietoa, mutta koska mun taso selviää vasta paikan päällä ja orientaatioviikolla on info asiasta, niin en oo kauhean huolissani. 

Nyt sitten pitäisi katsoa loput paperit kasaan, ja pohtia missä vaiheessa alkaa hoitaa viisumia. Viimeksi homma oli super simppeli ieden 4 päivää, mutta fiksua lienee varata aikaa mahdollisten ongelmien varalta. Äsken ehdittin jo toisen lähtijän kanssa pohtia, että pitäiskö heti ekalla lomalla lähteä käymään Pekingin ulkopuolella, ja minne päin pitäisi suunnatta.

Tuntuu samaan aikaan, että koko vaihto on kaukana, mutta myös tosi lähellä. Tän kuukauden alku on hujahtanut hetkessä. Vähän on alkanut myös mietityttää, että mimmonen paikka se Beida sitten on. Viimeksi kävin lyhyesti kampuksella kävelyllä, mutta esim. Renministä mulla oli ollut aika erilainen mielikuva, kun mitä todellisuus sitten oli. Toki, eihän mulla sillon ollut vielä oikein minkäänlaista realistista käsitystä koko Kiinastakaan. Kuvista ja muiden some-päivityksien perusteella paikka on siisti ja kaunis, ja yliopistorankingeissä Beida on pärjännyt sekä kansainvälisesti että Aasian tasolla hyvin. Mikä välillä on musta hassua, kun muistaa Kiinan painostaneen jopa ulkomaalaisia journaaleja piilottamaan sisältöjään. Rankingit kuitenkin kaikki mittaa vähän eri asioita, tuskin kertoen koko totuutta mistään yliopistosta/instanssista. Ottaako mikään näistä huomion akateemista vapautta tai muita sensuurin aiheuttamia ongelmia lieneekin oma kysymyksensä. 

No, ennen kuin Kiinan sensuuriviranomaiset alkaa pohtia, että mitä siellä nyt taas meidän asioita puidaan, niin palaan tässä läksyjen pariin ja keitän kupposen kunnon kaffetta. 

Kommentit