87 päivää lentoosi kohteeseen Beijing!

Eilen HY:n liikkuvuuspalvelut ilmoitti Pekingin yliopiston lähettäneen admission letterit ja muita ohjelappusia postilla. Osa käytännön ohjeista tulee kuitenkin ilmeisesti myös spostilla. Joskin, päätellen alkuperäisestä viestistä kaikki ohjeistukset esim. dormien varaamisesta ei koske meitä. HY:llä ja Beidalla on yliopistojen välinen vaihtosopimus, jonka mukaan meidän opiskelijat saavat ilmaisen asumisen kahden hengen dormihuoneessa. (Mahdolliset tulevien vuosien vaihtoon hakijat: nämä ehdot saattavat muuttua. Tarkista aina HY:ltä voimassa olevat ehdot!

Kampuskartta... Eksymistä tiedossa
Saatiin sähköpostin mukana jo PDF:nä vaihto-opiskelija opasta, kampuskarttaa ja kalenteria ensi
vuodelle. Koululla on rekisteröinnit 1.9, jolloin on oltava viimeistään paikalla. Olin alunperin ajatellut lähteä Suomesta jo 26.8, mutta! Kärsivällisyyttä ei tällä kertaa palkittu. Lippujen hinnat olivat hypänneet ylöspäin, ne ryökäleet, ja lopulta tuskailujen, pohdintojen ja Beidatoverini konsultoinnin jälkeen päädyin viime yönä ostamaan lentolipun 27.8 lähtevään koneeseen.


Busan. Eksyksissä silloinkin.  
Lippujen osto ei tällä kertaa ollut ihan niin yksioikoista, kuin Korean reissulle noin vuosi sitten. Pariin kertaan jouduin alottamaan prosessin uudestaan. Nyt sitten tarkistankin vähän väliä ettei lippua tullut otettua väärälle päivälle. Varmaan epäilen niitä lippuja kunnes nousen Kiinassa koneesta. Paluulennolle valitsin value-lipun, jonka päivämäärää pystyy muuttamaan. Tarkka paluupäivä ei ole vielä tiedossa, joten koin tämän käytännöllisimmäksi vaihtoehdoksi. Senkin kanssa riittänee pähkäilemistä, mutta huolehditaan siitä sitten kun on ensimmäiseltä lennolta päästy pois oikealla pysäkillä ja saatu maassa oleskeluluvat kuntoon.

Mennyt #poikkeuksellinenkorea 'n reissu on sikälikin ollut mielessä, että toverimme palaa takaisin Helsinkiin elokuussa. Juuri parhaiksi moikkaamaan ennen kuin taas
hajaannumme pitkin Aasiaa. Ikävä on, terveiset sinne Souliin!

Ennen seuraavia valmisteluja ja pohdintoja pitäisi kuitenkin kirjoittaa yksi essee kulttuurivallankumouksen kahdeksasta mallinäytelmästä, joten näihin tunnelmiin toistaiseksi!

Kommentit