Beida kutsuu!

Hei kaikki ja tervetuloa matkalle Kiinaan vaihtovuoteni ajaksi!


Kielletty kaupunki ensimmäiseltä matkaltani Kiinaan kesällä 2017. 

Olen toista vuotta Helsingin yliopistossa lopetteleva Aasian tutkimuksen opiskelija. Syksyllä 2017 HY nominoi minut hakemaan Pekigin yliopistoon (tuttavien kesken Beida).  Nyt on vaihtohakemus tehty netissä suoraan Kiinaan ja hakemuksen liitteetkin on toimitettu hyvissä ajoin kotiyliopiston liikkuvuuspalveluihin. Harvoinpa kohde yliopistot kuulemma hylkäävät hakijoita enää nominoinnin jälkeen, mutta eiköhän tuo pieni jännitys kutittele aina touko-kesäkuun vaihteeseen, jolloin virallisten tulosten pitäisi tulla. 

Vietin kesällä 2017 kuukauden kesäkoulussa Renminin yliopistossa. Renda sijaitsee hyvin lähellä Beidan kampusta, joten tutuille kulmille ollaan palaamassa. Viime kesä olikin välillä aikamoista kulttuurishokkia toisensa perään, mutta onneksi meidän suomittaret -tiimi oli mitä mahtavin. Olikin paljon helpompi hymyillä eroille siisteystasossa sekä kiinalaisten jonotus taitojen puuttumiselle seuran ollessa suorastaan ensiluokkaista. En kiellä, varmasti olisi tullut itku silmään jos heti ensimmäisellä kerralla olisin Kiinaan lähtenyt koko vuodeksi. Nyt on parempi mielikuva millaiseen paikkaan on menossa, ja kun aluekin on tuttu niin sopeutuminen on varmasti monella tapaa helpompaa. 

Haidian
Kova matkakuume polttaa jo. Suunnitelmia Kiinan kiertelystäkin on tullut raapusteltua.  Jollakin tapaahan sitä on välteltävä kandin kirjoittamista... Ainakin Xi'an, Chongqing nuudeleineen ja Shanghai tulevat olemaan matkareitillä. Toivon mukaan pääsen myös piipahtamaan Japanin puolella moikkaamassa muita vaihdossa olevia HY:n opiskelijoita.   Tavoilleni uskollisena olen myös ehtinyt murehtimaan pakkaamisesta etukäteen (liiaksikin asti), kaiken maailman kauhuskenaariot on käyty läpi sekä mielessäni listannut millaisia asioita tulisi kesällä kerrata kiinan kielestä. Pakkaamisesta mainittakoon kuitenkin tässä että isot kasat deodaranttia ja hammastahnaa tulee varmasti hamstrattua mukaan. :D

Mutta eiköhän tämä riitä tältä erää. Suunnitelmia ja matkaan valmistautumista on helpompi tehdä virallisten tulosten saapumisen jälkeen :). 

Kommentit